Septembar 25, 2022

Iz koalicije "Moja adresa: Srebrenica" se žale na prisluškivanje, Pavlović najavljuje tužbu zbog klevete

Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica" uputila je saopštenje za javnost u kojem stoji sljedeće:

- Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” je zaprepaštena izjavom predsjednika OO SNSD-a Srebrenica Radomira Pavlovića prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a (25. januara 2021.) da je MUP RS-a presretao razgovore i snimao sastanke Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” i članova Centralne izborne komisije BiH (CIK-a). ( https://mobile.twitter.com/istragab )
- Ovim su potvrđeni naši stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici, te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka  iz Srebrenice – rekao je Sadik Ahmetović predsjednik izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica” i dodao: - Sama činjenica da policija ima zakonsku obavezu da demokratskim nadzorom nadgleda izborni proces kako bi izbori bili fer i demokratski, policija RS-a se stavila na jednu stranu, na stranu srpskog naroda i da je suprotno zakonu presretala razgovore i slušala članove Inicijative i CIK-a BiH, te takvim svojim postupcima narušila demokratski integritet izbora u Srebrenici. Jednonacionalna policija RS je samo potvrdila da se ništa nije promijenila od jula 1995. godine kada je ista počinila zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici - ističe Ahmetović.
- Pozivamo Tužiteljstvo BiH da odmah pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimano članove Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”, u suprotnom ćemo razmotriti da li MUP RS može nadgledati izborni proces u Srebrenici i u skladu s tim ćemo donositi naše odluke vezane za ponavljanje izbora – stoji u saopštenju koje potpisuje Sadik Ahmetović, predsjednik izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

Na saopštenje Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" reagovao je primarujus dr Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a Srebrenica i nosilac liste ove stranke na izborima, koji je najavio je tužbu za klevetu protiv članova koalicije "Moja adresa Srebrenica i Sadika Ahmetovića zbog niza neistina koje su iznijeli u javnosti.

- Pogrešno i neistinito su interpretirali moj sinoćnji nastup u emisiji "Aktuelno" na RTRS-u i iznijeli niz kleveta protiv mene, MUP-a RS i institucija Republike Srpske pa će ovo morati dobiti sudski epilog - rekao je Pavlović. On je istovremeno apelovao na Sud BiH da u skladu sa Zakonom poništi Odluku CIK-a koja je predhodno poništila lokalne izbore u Srebrenici na 28 glasačkih mjesta.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.