Septembar 25, 2022

Učenici u Potočarima još uvijek na online nastavi. Hoće li problem sa grijanjem uskoro biti riješen

Nastava u područnoj školi u Potočarima odvija se online putem. Razlog tome je, o čemu smo i ranije pisali, problem sa grijanjem u školi. Naime, kotlovi za grijanje nisu u funkciji zbog čega nema grijanja u školi.

 

- Ne možemo nastavu da organizujemo na jedan normalan način, moramo na daljinu. Imali smo havariju na kotlovima. Ministarstvo nam je doznačilo sredstva da nabavimo dva nova kotla. Mi smo raspisali tender. Desilo se da imamo žalbe na izbor ponuđača, i  u toku je procedura da otklonimo primjedbe, i završimo tu proceduru. Koliko će to trajati ne znamo. Nadam se da će se procedure što prije riješiti, kako bi uveli izvođača u posao. Mi smo se nadali da će sve proći bez tih žalbi, ali nažalost zakon je takav gdje se svako može žaliti – kaže director Prve osnovne škole Srebernica Dragi Jovanović koji dodaje:

- Razmišljamo o tome da djeca iz Potočara krenu u centralnu školu. Vidjećemo u toku ove sedmice i sa načelnikom da sedmicu dvije dovezemo djecu u Srebrenicu dok se postupak nabavke kotlova ne okonča kako bi stvorili normalne uslove. Nadamo se da će djeca uskoro krenuti u školske klupe, jer je to najbolji način rada. Svima je ovo teret, ali molim za razumjevanje, vjerujem da ćemo riješiti problem - ističe Jovanović. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.