Septembar 25, 2022

Članovi kajak kluba "Zelenika" počeli pripreme za novu sezonu

Kadeti, juniori i seniori kajak kluba "Zelenika" Srebrenica, juče su krenuli sa pripremama na jezeru Perućac, za kajakašku sezonu 2021. godine.

- S obzirom da smo prošle godine imali ograničenja za putovanja, tretiranja i učešća na takmičenjima zbog pandemije zadovoljni smo postignutim rezultatima:
takmičenje u kajaku na divljim vodama spust na rijeci Ibar Kraljevo,  osvojili smo zlatna medalja u kategoriji kadeti K1, i  bronzana seniori K1, takođe smo osvojili srebrnu medalju u disciplini K1, kategorija kadeti, kajak na divljim vodama,  na rijeci Ibar na otvorenom prvenstvu Srbije,
Nakon početnih priprema na jezeru Perućac gde ćemo početi ove godine i sa novim polaznicima za predstojeću sezonu očekujemo veću podršku lokalne zajednice jer smo jedan od retkih klubova koji se takmiči i osvaja medalje u inostranstvu te na najbolji način promovišemo Srebrenicu. Potrebna su nam dodatna sredstva za nabavku kajaka za početnike  kako bi uključili što veći broj zainteresovanih mladih  jer kajake koje imamo su uglavnom za već formirane profesionalne kajakaše, pa se snalazimo iznajmljivajući kajake za početnike od drugih klubova za te prve faze. Evo na primjer cijene jednog kajaka i vesla, a tokom sezone bar dva vesla slomimo o stijene prilikom takmicenja ili odnese voda ili ako se razbije jedan kajak na divljoj za nabavku samo jednog  nam treba 2200 KM, a  budžet je itekako skroma. Sve je od grafita zbog težine,  to je jednostavno standard za takmičenje, da bi bili konkurentni sa drugim klubovima što zapravo i jesmo a  medalje su najbolji pokazatelj - kaže predsjednik kajak kluba "Zelenika" Darko Glišić.

M. Sekulić/RTV Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.