Januar 27, 2022

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković posjetio Srebrenicu

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković boravio je danas u Srebrenici gdje se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

- Zahvalnost generalno Vladi RS-a koja je u Srebrneici svaki dan. Vlada je ogromnu pažnju posvetila našoj opštini što je potvrdio i premijer danas koji je obavio razgovor sa našim privrednicima koji imaju dobru komunikaciju sa lokalnom upravom i Vladom RS-a. Danas smo pričali o svim tim kapacitetima, i zapošljavanju novih radnika. Srebrenica je jedna od rijetkih opština koja je u vrijeme pandemije zapošljavala radnike.  Zahvalni smo Vladi RS-a koja je imala sluha da podrži tamo gdje je to opravdano. Konkretno Vlada RS-a je danas preuzela PDV od granta Saudijske Arabije, to je u iznosu većem od 250 hiljada KM – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.


Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković istakao je da u Srebrenici nije „samo vezano za izbore, ali jedno od nezaobilaznih pitanja je upravo i to.“

-  Moramo konstatovati da je Srebrenica izgubila nepotrebna tri mjeseca. Razgovarao sam sa privrednicima koji su možda i najveći gubitnici nekonstituisanja vlasti. Ne možemo da realiziujemo započete projekte, ne možemo da isplatimo realizovane projekte i dolazi do opstrukcije funkcionisanja lokalne zajednice. Nadam se da ćemo poslije 21. februara te probleme prevazići. Srebrenica je u fokusu medijskog interesovanja, i znate da je za vrijeme neke druge vlasti bilo raznih natpisa o nekavim milionima ili milijardama koje su dolazile u Srebrenicu i koje su ovdje kao ulagane. Moram kao čovjek koji poznaje ovo mjesto da konstatujem da se to na terenu nije vidjelo. Za vrijeme naše vlasti jednim domaćinskim odnosom sam standard i život ljudi je ovdje promijenjen.  Projekti koje treba da brzo realizujemo, znate da smo započeli i projekat Banje Guber. Želimo da se što prije izvrši konstituisanje vlasti u lokalnoj zajednici kako bi projekte nastavili. Srebrenica je jedna od rijetkih opština gdje smo tri vladine institucije osnovali što dovoljno govori o odnosu vlade prema Srebrenici – rekao je Višković koji je pozvao građane da izađu na izbore u nedjelju 21. februara.

- Pozivam građane Srebrenice bez obzira na nacionalnu pripadnost da izađu na izbore 21. februara i daju podršku ljudima koji razvijaju ovaj grad na dobrobit svih. Ovdje kad se rade obdaništa, škole, putevi oni ne pripadaju jednom narodu, nego građanima koji žive ovdje. Želim da poručim da institucije RS-a niakda neće praviti diskriminaciju prema bilo kome.

Višković je rekao je da nije siguran da će inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” bojkotovati izbore u ovoj lokalnoj zajednici i smatra da je "to neka nova podvala da se partije sa srpskim predznakom uspavaju."

– Bojim se da je reč o podvali s ciljem da se partije sa srpskim predznakom uspavaju, a da oni, prateći izlaznost, pozovu građane i tako pokušaju napraviti neki rezultat. Pozivam ih da to ne rade. Mi ćemo svoje biračko pravo iskoristiti i apleujem na građane Srebrenice da 21. februara izađu na izbore i iskoriste pravo da glasaju. Mi na te njihove navodne bojkote nećemo reagovati, on za nas ne postoji – istakao je Višković.

On je dodao da ne vidi nikakav uticaj bojkota na odborničke liste, jer su "oni 15. novembra dobili više od 2.000 glasova tako da će imati svoje predstavnike u lokalnoj zajednici kao što su imali i do sada."

– Njihov eventualni bojkot jedino može da utiče na ono zbog čega su izbori ponovljeni, a to je izbor samog načelnika. Pošto nisu ostvarili želju da se ponove izbori u inostranstvu, videli su da sada imaju problem jer neće biti malverzacije te vrste. Mladen Grujičić je 15. novembra imao 1.200 glasova više, uprkos tim malverzacijama sa glasovima iz vreća. Tu oni imaju problem, jer kako da objasne da su tražili ponavljanje izbora, a sada će izgubiti sa 2.000 razlike. To je osnovni razlog za najavljeni bojkot – zaključio je Višković.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.