Januar 27, 2022

Đokić: Uskoro u Srebrenici otvaranje kamenoloma

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas u Srebrenici sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

  • Danas smo pričali o izborima, o podršci Socijalističke partije meni kao načelniku. Izbori su nepravedno poništeni, a sada imamo i ovu situaciju što se zove zloupotreba demokratije. Značajno je da nismo pričali samo o izborima, nego i o privredi. Nadležno ministarstvo je doprinjelo da imamo koncesiju na eksploataciju kamena dacita i u narednim mjesecima će početi eksploatacija, a na Dan opštine ćemo zvanično otvoriti ovaj kamenolom. Pričali smo i o tome da se uvežemo sa ministarstvom prosvjete i kulture da se u srednjoj školi oforme odjeljenja tekstilaca kao i odjeljenja rudarskih tehničara – istakao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić kaže da je u Srebrenicu došao da pruži podršku Grujičiću na predstojećim izborima, a razgovarali su i o privrednim aktivnostima.

  • Došao sam u dvostrukoj ulozi. Kao predsjednik Socijalističke partije došao sam da pružim podršku na predstojećim izborima ovdje u Srebrenici sa željom da načelnik nastavi raditi posao koji je započeo. U protekle četiri godine rad je obilježen kvalitetnim i vidljivim rezultatima. Kao ministar trudio sam se da pomažem opštini Srebrenica kada god je to bilo moguće. Trenutno smo na kraju jednog posla to jest da otvorimo proizvodnju u jednom novom rudarskom objektu, to je eksploatacija kamena dacita. To će biti jedan doprinos zapošljavanju i privednom razvoju opštine Srebrenica. Podržali smo i razvoj tekstilne proizvodnje. Govorili smo o razvoju rudarske proizvodnje. Podržali smo istraživanja na nekim novim ležištima. Cilj nam je da obrazujemo kadrove za potrebe rudnika, i sa ministricom obrazovanja kulture i prosvjete radit ćemo na pokretanju obrazovanja kadrova za potrebe rudarske i tekstilne proizvodnje – rekao je Đokić
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.