Juli 04, 2022

Dodik u Srebrenici, podrška Grujičiću

Srebrencu je danas posjetio  član predsjedništva BIH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji se sastao sa načelnikom opštine Srebrenice Mladenom Grujičićem. Kako je navedeno nakon sastanka tema razgovora su bili predstojeći izbori koji će biti održani u nedjelju 21. februara.

 

  • Koalicija okupljena oko SNSD-a na čelu sa Mladenom Grujičićem će sigurno pobijediti. Mi smo pokazali nove politike u odnosu na ranije gdje je ovdje potrošeno preko milijadru KM. NUdimo Srebrenicu kao lokalnu zajednicu za sve građane koji poštuju institucije RS-a. REpublika Srpska i predsjdnik su opredjeljeni da pomognu ovdje, a ja pozivam sve da izađu na izbore – rekao je predsjednik OO SNSD-a Srebrenica dr Radomir Pavlović nakon sastanka.

Aktuelni načelnik opštine Srebrenica i kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić kaže da će izbori proći bez problema.

  • Nepravda koja je učinjena srpskom narodu ili meni kao predstavniku srpskog naroda biće ispravljena u nedjelju, dokazaćemo CIK-u i svima onima koji su htjeli da nam pripišu nepravilosti da će ovi kao i oni izbori proteći bez problema. Ono što se non stop potencira jeste da se problematizuje Srebrenica od strane dijela bošnjačkih političara koji prisiljavaju i druge da slijede njihov put. Vjerujem da će ovi izbori pokazati da postoje Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom, koji žele da žive u boljoj Srebrenici. Mi smo i danas dogovorili kapitalne projekte – rekao je Grujičić.

Nikola Špirić delegate u Domu naroda BiH i visoki funkcioner SNSD-a smatra da “bojkot izbora nije dobar ni za koga”

  • Želim da kažem da će Srebrenica i dalje imati političku i institucionalnu podršku. Sadašnji i budući načelnik gospodin Grujičić imati podršku jer je to najbolje rješenje za Srebrenicu. Mislim da je CIK zloupotrjebljen od strane bošnjačkih političkih partija uz podršku PDP-a i SDS-a. Bojkot izbora nije dobar ni za koga, pa ni za Srebrenicu. Oni koji žele da se Srebrenica razvija će izaći na izbore – reka je Špirić.

Član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pružio je Grujičiću podršku na predstojećim izborima.

  • Želim da kažem da smo osporavali legitimnost rada CIK-a ali smo pristajali na izbore. Ovo što se desilo za Srebrenicu i Doboj govori o namjeri i to je politička odluka. Činjenica da se na dan izbora ovdje u Srebrenici niko nije žalio što bi bila osnova za poništavanje izbora, i to dovoljno govori o tome. Očigledno koji su politički motivisali ili željeli poništavanje izbora nisu dobili sve što su željeli, i sada najavljuju bojkot. Želim da svjedočim o značajnom infrastrukturnom razvoju Srebrenice. Otvorili smo sva pitanja, i pitanje zapošljavanja je u fokusu. Dva pogona i banja Guber su na kolosjeku onoga što treba da uradimo. DOšao sam da potvrdim da će se to desiti u narednom periodu. Moramo dalje da se krećemo  i put do Jezera u dužini od 2 i po kilometra biće urađen u toku ove godine. To su stvari koje želimo da uradimo ovdje. U tom pogledu naša podrška neće izostati – kaže Dodik koji je pozvao “sve da izađu na izbore”

 

  • Izbori su mjesto koje treba da potvrdi normalizaciju demokratskog života u opštini. Oni koji bojkotuju ne želim da ih kritikujem to je politička odluka, ali to će bitno narušiti međunacionalne odnose koji su ovdje na neki način postignuti. O tome nisu razmišljali, a bilo bi red. Pozivam sve da izađu na izbore. Bošnjaci imaju već izabrane određene odbornike, četiri ili pet, po sistemu gdje nije izvršeno ukidanje rezultata. Svi bi trebali zajedno da na dan izbora izađemo i pokažemo demokratski kapacitet opštine – rekao je Dodik
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.