Januar 27, 2022

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Kao i ranijih godina učenjem Fatihe odata je počast žrtvama genocida i položeni su vijenci na kamen temeljac u mezarju. Učinili su to članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, predstavnici općine Srebrenica, predstavnici inicijative „Moja adresa: Srebrenica“, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dževad Mahmutović, predstavnici Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz Potočara i djeca iz HO MFS EMMAUS Srebrenica.
Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika općine Srebrenica, čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine praznik Dan nezavisnosti. - Bosna i Hercegovina živi, i živjet će duže od svih nas. Nadam se da će doći vrijeme da se ovaj dan obilježava na cijelom teritoriju. Svi oni koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom uvijek će obilježavati ovaj datum koji je jedan od najznačajnijih datuma u našoj historiji – rekao je Fejzić.

Rate this item
(1 Vote)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.