Juni 17, 2021

Hoće li biti ove godine Pančićeve regate i drugih manifestacija

Zbog pandemije koronavirusa prošle godine nisu održane određene kulturno – sportske manifestacije u  Srebrenici kao što su “Dani Srebrenice", radničke sportske igre, Pančićeva regata. Iz Turističke organizacije Srebrenica kažu da je plan da se organizuju određene manifestacije, ali da ipak sve zavisi od situacije sa koronavirusom.

  • Prošle godine  u februaru smo samo uspjeli da odemo na dva sajma turizma i to u Ljubljanu i Beograd. Poslije toga je krenula korona i nismo mogli ništa organizovati. Što se tiće ove godine već smo organizovali spust niz Guber, našu tradicionalnu manifestaciju za najmlađe učesnike, i bila je vrlo posjećena i uspješna – ističe director Turističke organizacije Srebrenica Bojan Pejić koji dodaje da postoji plan aktivnosti, ali da sve zavisi od situacije sa koronavirusom.
  • Planiramo sve one redovne aktivnosti da održimo. Sve zavisi od situacije i mjera koje budu na snazi. Jedna od prvih manifestacija trebali bi da budu “Dani Srebrenice” i naša aktivnost za lovačka udruženja na Vitezu, ali vidjećemo. Isto je i kada je u pitanju Pančićeva regata. Svi se nadamo da ćemo moći organizovati regatu. Kod nas je malo drugačija situacija što se regata organizuje na jezeru, iznajmljujemo brodove, i nadamo se da će mjere biti takve da ćemo moći okupiti više ljudi, pa da organizujemo regatu – kaže Pejić.

Prema riječima direktora Pejića u narednom periodu biće postavljen određen broj turističkih tabli u Srebrenici.

  • Prošli smo određene projekte kada je u pitanju turistička signalizacija, i u narednom periodu biće postavljene turističke table na ulazima u Srebrenicu. Sa OSCE-om smo uradili projekat po kojem smo nabavili osam betonskih korpi za smeće koje će biti postavljene na šetalištu Guber – kaže Pejić
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.