Maj 17, 2021

Dom zdravlja Srebrenica: Zdravstveni radnici se vakcinisali protiv koronavirusa

U Domu zdravlja Srebrenica danas je izvršena vakcinacija zdravstvenih radnika na COVID – 19. Ovo je prva vakcinacija u Srebrenici, a vakcinisanje će se nastaviti i u narednom periodu. Zdravstveni radnici su vakcinisani ruskom vakcinom V-Sputnik.

- Danas je još 11 zdravstvenih radnika vakcinisano protiv COVID-a. Vakcinisali smo se ruskom V-Sputnik vakcinom koju nam je dostavio Institut za javno zdravlje. Kažem još 11 zdravstvenih radnika, jer je prije ove vakcinacije 18 radnika vakcinisano i revakcinisano donacijom Srbije. Oni su išli u Šabac u Opštu bolnicu i tamo su izvršili vakcinaciju. Što se tiče vakcinacije za naredni period mi smo od Instituta dobili uputu da pravimo spiskove. Nadam se da će vrlo brzo krenuti vakcinacija stanovništva, odnosno onih kategorija koje su najugroženije, a to su pacijenti preko 65 godina – rekao je direktor srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović koji se i sam danas vakcinisao.

- Zbog poslovnih obaveza nisam mogao da idem u Srbiju da se vakcinišem, ali danas sam to uradio. Svi koji su se već vakicnisali nisu imali nikakvih nuspojava što se tiče vakcinacije, tako da se nadam da ni mi koji smo to danas uradili nećemo imati nikakvih problema – ističe Jovanović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.