Novembar 26, 2022

Potpisan ugovor o donaciji 30 laptopa Prvoj osnovnoj školi Srebrenica

Danas je u Srebrenici potpisan ugovor o donaciji informatičke opreme (30 laptopa) koje je za „Prvu osnovnu školu“ u Srebrenici obezbjedila Dobrotvorna fondacija La Terra Nostra.

U ime fondacije Ugovor je potpisao Mirnes Zahirović koji je ujedno i predsjednik savjeta roditelja ove škole. Primopredaji informatičke opreme i potpisivanju ugovora u ime škole prisustovali su direktor škole Dragi Jovanović i pomoćnik direktora Amela Hadžić.

Predstavnici škole su izrazili svoju zahvalnost na ovakvoj vrsti pomoći koja će sigurno pomoći osoblju škole u vaspitno-obrazovnom procesu, a posebno u provođenju on-line nastave.

Zahirović je istakao da je zahvalan prijateljima fondacije La Terra Nostra iz Švicarske koji su ova sredstva "obezbijedili i koji se zalažu da u ovim vanrednim okolnostima bosanska djeca imaju što bolje uslove za pravo na osnovno obrazovanje."

„Ja sam kao roditelj vezan za ovu školu sigurno još narednih 15 godina, i  naša je obaveza i kao roditelja i kao društva da pomažemo rad škole i da se pobrinemo za što kvalitetnije obrazovanje.“ 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.