Novembar 26, 2022

Fondacija "Vasva Pašagić - Nena": Specijalne respirator - maske poklon građanima Srebrenice

JEDAN JE MURADIF

Srebrenica, april 2020. godine - Rečenica koju su bezbroj puta izgovorili Srebrenčani ali i mnogi, mnogi drugi za dobročinstva koja čini - Veliki čovjek, filantrop, uspješan biznismen, BH konzul u Slovačkoj Munir Pašagić kojeg Srebrenčani zovu Muradif još jednom, po ko zna koji put i na koji način pomaže svojim sugrađanima.

Veliki mecena,donator sportistima Srebrenice posebno FK Gubera i Karate kluba Želja Ipon,donator u zdravstvu,kulturi i informisanju i teško bi bilo pobrojati šte je i kome sa svojom porodicom i lično pomogao i pomaže ovaj čovjek velikog srca. Ovih ružnih i tužnih dana u pandemiji koronavirusa mnoge Srebrenčane će obradovati nenadani poklon u vidu kvalitetnih hirurških maski koje je o svom trošku naručio gospodin Pašagić i koje se Srebrenčanima besplatno dijele na kućnim vratima.

BRAVO, AFERIM MURADIFE!

 

OČEVIM STOPAMA

Srebrenica, april 2021.godine - Tačno godinu dana od kako sam napisao gornji tekst, pišem i ovaj kao nastavak aktivnosti dobročinstva i donatorstva Fondacije „Vasva Pašagić-Nena“. To je porodična fonadacija, porodice Pašagić čiji osnivač i jedini finasijer je već pomenuti gospodin Munir Pašagić. Ovog puta donacija Srebrenici od 3000 komada respirator-maski FFP2KN95 je dijelo Mustafe i Nihada Pašagića, sinova g-dina Munira. Njih dvojica su se dokazali u poslu tako što uspiješno nastavljaju da vode i veliku porodičnu firmu u Slovačkoj koju je osnovao njihov otac i u kojoj su oni sticali praksu i popunjavali znanje koje se ne uči u školama i na fakultetima, a sada se dokazuju  i filantropijom odnosno činjenjem dobrih dijela po čemu je  cijela porodica Pašagić i posebno  g-din Munir, naš Muradif, nadaleko poznata

Respirator-maske FFP2KN95  su stigle i  danas već podijeljene u Srebrenici. Radi se o najsavremenijim maskama  koje su u nekim  zemljama kao npr Njemačka  jedino zvanično priznate kao zaštita od COVID-19. Ovo je spisak organizacija i ustanova koje su dobile respirator-maske: 

  • Prva osnovna škola Srebrenica (svi učenici od šestog do 9 razreda, svi zaposlen i-učitelji, nastavnici, službenici, pomoćno osoblje...), Područna škola Potočari,Osnova škola „Kosta Todorović“ Skelani, SŠC Srebrenica (svi zaposleni), Dječije obdanište (svi zaposleni), Kuća dobrih tonova (svi zaposleni), Udruženje penzionera, Udruženje dijabetičara, Udruženje oboljelih od muliplaskleroze, Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama, Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, FK Guber Srebrenica, Karate klub „Želja ipon“ Srebrenica, Kung fu klub Srebrenica, Trgovine i uslužne radnje, Dom zdravlja, Dom kulture, RTV Srebrenica, Javne institucije (Opština, Pošta, PIO, Centar za zdravstveno osiguranje, Vatrogasna jedinica, Katastar, Komunalno preduzeće), a jedan broj respirator-maski je  dostavljen rukovodstvima svih 19  mjesnih zajednica, te jednom broju građana iz ugroženih kategorija...

Ove respirator-maske su preventiva, zaštita od kortona virusa i na neki način moglo bi se reći i lijek a kažu u narodu „da se na lijeku ne zahvaljuje“,  ali ipak VELIKO HVALA NIHADU, MUSTAFI I FONDACIJI „VASVA PAŠAGIĆ- NENA“!

Autor teksta: Marinko Sekulić Kokeza

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.