Maj 17, 2021

Saopštenje za javnost OO DNS Srebrenica

OO DNS Srebrenica održao je danas (16.04.2021.) sastanak sa kojeg je javnosto upućeno saopćenje koje potpisuju odbornici u SO Srebrenica Velibor Rankić i Jovana Rakić.

ОО ДНС Сребренца на састанку одржаном 16.04.2021. године донио је сљедеће:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом дешавања на посљедњој сједници општинске Скупштине одржаној 14.04.2021. године и њеног негативног одјека у јавности, ОО ДНС Сребреница жели да информише јавност о сљедећем:

• ОО ДНС Сребреница био је прва странка, на локалном нивоу, која је подржала кандидатуру Младена Грујичића као заједничког кандидата за начелника испред свих српских странака. Подржали смо кандидатуру Младена Грујичића, иако у претходном мандату није испунио све обавезе према нашој странци у жељи да не рушимо српско јединство одустали смо од кандидатуре нашег члана.
  • На састанку који је одржан у кабинету начелника договорено је да све српске странке чине већину, те је именован тим за преговоре са бошњачким странкама у саставу: Младен Грујичић, Момчило Цвјетиновић (СДС) и Радомир Павловић (СНСД);

На нашу подршку јединственом кандидату, узвраћено је експресном смјеном директора ЈУ „Прва основна ШКОЛа” Сребреница који је кадар ДНС-а. Био је ово потез, који на крајње чудан начин, демонстрира коректан однос и прокламовано српско јединство;

• На Конститутивној сједници одржаној 29.03.2021 .године били смо свједоци да раније постигнут договор о свим партијама у скупштинској већини није испоштован. Нашим одборницима, као и одборнику Српске радиклне странке је на састанку, у кабинету подпредсједника Скупштине, саопштено да нису дио скупштинске већине и избачени су из његове канцеларије. Тим за преговоре са бошњачким странкама наставио је дјеловање у саставу Радомир Павловић (СНСД) и Драгић Глишић(СНСД).
  • Након напуштања сједнице Скупштине од стране бошњачких одборника одржане 29.03.2021 .године, Начелник је позвао све српске одборнике на јединство, на чему је ДНС увијек и потенцирао, те водећи се тим, сви српски одборници потписали су документ који је био гарант да ће сви српски одборници чинити већину.
  • Након потписивања коалиционог споразума између СНСД-а и Коалиције ,Моја адреса Сребреница”, на Скупштини одржаној 14.04 2021. године, дошло је до избора Ћамила Дураковића за предсједника Скупштине општине Сребреница, што је за ДНС неприхватљиво. Засједање Скупштине указало је на чињеницу да се под плаштом српског јединства формира коалиција СНСД-СДА.

ОО ДНС Сребреница даје пуну подршку начелнику Младену Грујичићу у настојању да очува српско јединство и подржавамо га у намјери да, на задовољство свих грађана Сребренице, за обављање одговорних функција именује кадрове који су достојни тих позиција. И овим путем подсјећамо начелника да су његовом избору допринијели гласови свих српских партија, а не само гласови СНСД-а.

Грађане Сребренице и јавност у Републици Српској ДНС жели упознати да:

• ДНС није дио скупштинске већине, како је то у јавности предочено. ДНС нема чланова ни у једној скупштинској Комисији, те ни једног именованог члана на неку од функција у локалној заједници.

ДНС се пита ко је дао овлаштење СНСД-у да преговара у име свих српских странака? ДНС то сигурно није.

• Питамо се како да вјерујемо предсједнику СО Сребреница да ће одговорно обављати функцију, ако знамо да је позивао на бојкот избора и јавно се одрицао одборничког мандата, а на крају га ипак прихватио!?

Вољели бисмо да је све ово дио политичких игара, али је ово ипак политичка лакрдија у којој страдају српско јединство, демократија, грађани Сребренице и позиција Републике Српске. Као озбиљни људи, професионално и политички остварени, нисмо дио овог „политичког циркуса'

ОО ДНС не одступа од својих принципа и увијек је спреман да да свој максималан допринос у проналажењу рјешења. Јавности Сребренице постаје савршено јасно да су неке друге странке носиоци проблема, који не трају од јуче, него се на овим просторима протежу уназад двије деценије.

(1 Vote)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.