Mart 02, 2021
Adem Mehmedović

Adem Mehmedović

Zbog pandemije koronavirusa prošle godine nisu održane određene kulturno – sportske manifestacije u  Srebrenici kao što su “Dani Srebrenice", radničke sportske igre, Pančićeva regata. Iz Turističke organizacije Srebrenica kažu da je plan da se organizuju određene manifestacije, ali da ipak sve zavisi od situacije sa koronavirusom.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK)  donijela  je odluku da će na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i na dva mjesta u odsustvu (Živinice i Gradačac) ponovljeni izbori biti održani u nedjelju 21. februara ove godine.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 10. i 11. februara 2021. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Između ostalih, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Srebrenici ponovo je imenovan Sead Alić.

Ponovljeni izbori na 26 redovnih biračkih mjesta i dva mjesta u odsustvu biće održani u nedjelju 21. februara 2021. godine. Kako će biti provedeni izbori i koje su to promjene u odnosu na izborni dan 15. Novembra za naš radio pojasnila je predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Ljiljana Stevanović.

Delegacija opštine Bratunac na čelu sa načelnikom Srđanom Rankićem posjetila je danas opštinu Srebrenica gdje se sastala sa načelnikom Srebrenice i kandidatom za načelnika ispred koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladenom Grujičićem.

Na području opštine Srebrenica postoji 78 površina za koje se sumnja da su minirana. Hasudin Mustafić iz opštinske Civilne zaštite kaže da tokom prošle godine na području naše opštine nije vršeno deminiranje.

Djeca u područnoj školi u Potočarima, njih 140, nastavu već određeni vremenski period pohađaju online putem.  Razlog tome je što u školi ne funkcioniše grijanje jer kotlovi za grijanje ne rade. Problem grijanja je bio uzrok da se danas roditelji djece iz ove škole okupe u Potočarima na mirnom protestu, te da ukažu i na druge probleme pored problema grijanja.

Nastava u područnoj školi u Potočarima odvija se online putem. Razlog tome je, o čemu smo i ranije pisali, problem sa grijanjem u školi. Naime, kotlovi za grijanje nisu u funkciji zbog čega nema grijanja u školi.

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) Srebrenica u sastavu (Ljiljana Stevanović, Svetlana Marković, Hajrudin Hodžić i Zekerijah Hadžić) danas su održali press konferenciju za medije. Na press konferenciji su članovi OIK-a osudili „pritiske na članove komisije sa kojima se susreću posljednjih dana“ 

Stranica 1 od 39
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.