Septembar 25, 2022
Kadira Šakić

Kadira Šakić

Bosansko-hercegovačka kompanija ALMA-RAS d.o.o., lider u proizvodnji finog rublja i spavaćeg programa, nastavlja tendenciju rasta proizvodnih i prodajnih kapaciteta.U skladu s tim nastavlja sa zapošljavanjem, odnosno širenjem AR porodice.
Ukoliko želite postati član uspješnog i stabilnog kolektiva,
PRIJAVITE SE NA OGLAS I POSTANITE DIO NAŠEG USPJEŠNOG TIMA.
Zbog povećanja obima posla, raspisujemo oglas za sljedeću poziciju:
ŠIVAČ
Srebrenica
Više izvršilaca (m/ž)

Opis posla:

• Obavlja ručno i mašinsko šivenje i kontrolu sašivenih poluproizvoda i proizvoda po zahtjevima tehnološke dokumentacije i kontrolnog plana;
• Vrši spajanje iskrojenih dijelova šivenjem po operacijama rada u jednu cjelinu vodeći računa o ispravnosti izvođenja pojedinih operacija;
• Po nalogu pretpostavljenih lica vrši popravke sašivenih komada koji su na kontroli ocjenjeni kao neprihvatljivi;
• Evidentira izvršene operacije i broj sašivenih komada proizvoda, te izvještava nadređene;
• Pridržava se definisanih ciljeva produktivnosti, kvalitete i postavljenih rokova.

Uslovi:

• SSS;
• Poželjno iskustvo na istim ili sličnim poslovima;
• Preciznost i ažurnost;
• Pedantnost i izražen osjećaj za detalje.

Nudimo:

• Po zasnivanju radnog odnosa, plaćenu obuku u trajanju od 90 dana;
• Redovna i stimulativna primanja;
• Stabilan posao;
• Organizovan prijevoz;
• Rad u uspješnoj i savremenoj kompaniji;
• Mogućnost edukacije i razvoja karijere.

Ukoliko ispunjavate navedene uslove, svoju biografiju možete dostaviti na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., lično u pogon Srebrenicaili poštom na adresu:

ALMA-RAS d.o.o. OLOVO
HR odjel
-Za oglas šivač Olovo-
Olovske Luke bb
71340 Olovo

Kandidati koji uđu u uži krug selekcije će biti kontaktirani i pozvani na intervju!

Lokacija: Srebrenica
Broj pozicija: Više izvršilaca
Datum objave: 28.6.2021.
Datum zatvaranja oglasa:12.7.2021.

U prostorijama Opštine Srebrenica danas je održana press konferencija za novinare, a razlog za održavanje konferencije jeste zajednička podrška kandidatu Mladenu Grujičiću na predstojećim ponovljenim izborima. 

Načelnik Opštine Srebrenica, Mladen Grujičić novinarima je rekao da je danas održan kolegij na kome je konstatovano da Opština zbog ove političke situacije teže funkcioniše. 

- Izbori su prošli, poništeni su, imamo situaciju kakvu imamo i mi smo učinili sve što smo mogli i što je bilo u našoj pravnoj moći da učinimo. Međutim, nismo mnogo uspjeli i ono što nam ostaje da se okrenemo aktivnostima koje se tiču ponovljenih izbora na određenim mjestima u Srebrenici, te da se što bolje pripremimo za izbore. Mi smo ostali svi zajedno kao što smo bili i želimo da pokažemo i dokažemo da oni rezultati koji su poništeni bili validni i da će rezultati biti još bolji. Svi uticaji sa strane koji pokušavaju da razore ili diskredituju nekoga od nas pojedinaca su uzaludni pokušaji. Mi smo shvatili poruku, shvatili smo da ovdje bez jedinstva ne možemo ostvariti rezultat i da su svi skoro usmjereni protiv srpskog naroda u Srebrenici, pogotovo kad su u pitanju te politike koje stižu iz SDA odnosno iz Sarajeva i one uglavnom kroje politiku u Srebrenici kada je u pitanju bošnjački narod. Oni su doveli bošnjački narod u jednu tešku situaciju, i sada vrlo teško funkcionišemo i nemamo nikakve jasne smjernice kako dalje. Nadam se da će građani Srebrenice prepoznati ko je dobronamjeran prema njima, jer ovi koji su prouzrokovali ovakvu krizu da su dobronamjerni ne bi to radili, prihvatili bi izbore kakvi su bili, jer odgovorno tvrdim da su bili regularni i fer izbori. Iako je bilo nepravilnosti, ali nije bilo nepravilnosti da se na ovakav način ukine volja građana i da se poništi izborni rezultat odnosno pobjeda od 1.200 glasova. Ja sam zahvalan svim predstavnicima političkih partija koji su me podržali i koji su ostali rame uz rame uz mene, a sada smo još jači i snažniji. Mislim da ćemo ostvariti još bolji rezultat. – kazao je Grujičić. 

On je istakao da nemaju informaciju kada će biti ponovo održani izbori i naglasio da će članovi OIK-a ostati u istom sastavu dok će predsjednici biračkih odbora biti smijenjeni. 

- Nemamo informaciju kada će biti održani izbori, očekujemo da to bude u skladu sa zakonom. Mi smo juče odgovorili na dopis da imamo obezbjeđena sredstva za one potrebe koje se prijeko potrebne, a predstavnik Vijeća ministara je rekao da postoji novac za izbore i mislim da neće biti nikakvih smetnji da se krene u proceduru kako bi se što prije riješila ova agonija, kako bi se formirala vlast i Opština mogla da funkcioniše. Mnogo, mnogo projekata čeka da se konstruiše vlast i krene u realizaciju tih projekata. – podcrtao je Grujičić. 

Radomir Pavlović, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica apeluju na CIK da što prije raspišu izbore u Srebrenici zbog nemogućnosti nefunkcionisanja lokalne zajednice kako bi što prije se vratilo usvajanju akata koji su nepohodni za funkcionisanje stvari koji su bitni za loklanu zajednicu. 

- Mi smo dobili žalbu Apelacionog suda BiH da se poništavaju izbori u Srebrenici, znači odbijena je naša žalba, odbijene su sve druge žalbe kao što je i žalba od bošnjačke strane da se ponove izbori putem pošte. Pozivam stanovništvo da se masovno odazove ponovnim izborima u Srebrenici, a prije svega zbog inicijative koju je najavila „Moja adresa Srebrenica“ da je njihov politički cilj da se Srebrenica pretvori u Distrikt i da se izmjeni izborni zakon da u Srebrenici nikada ne mogu vladati Srbi. To je jedan apsurd njihovih političkih naloga. Ja pozivam građane da u što većem broju izađu i daju podršku našem zajedničkom kandidatu Mladenu Grujičiću i damo maksimalnu podršku srpskim političkim partijama. Apelujem i na one političke partije da ne razasipaju glasove koje nisu prošle cenzus, i smatramo da ne mogu proći cenzus. Te stranke treba da se dogovore sa drugim političkim partijama kako bi obezbjedili spsku skupštinsku većinu. – rekao je Pavlović. 

Miloš Milovanović, član Opštinskog SNSD-a novinarima je kazao da pozivaju CIK da što prije objave kada će biti ponovljeni izbori.

- Opštinski odbor SNSD-a Srebrenica je svjestan činjenice da je CIK nepravedno poništio izbore na 26.redovnih mjesta u Srebrenici. Mi smo spremni za izbore i kao što smo ubjedljivo pobjedili na prethodnim izborima, mi ćemo to učiniti i sada. Pozivamo Srpski narod da shvati ozbiljnost ovih izbora i da podrže zajedničkog kandidata načelnika Mladena Grujičića i da podrže listu SNSD-a koja će sigruno doprinijeti da Srebrenica napreduje i da Srebrenicu podignemo na onaj nivo koji je nekad bio. Opštinski odbor SNSD-a sigurno ima najbolje kandidate koji će na najbolji način predstavljati sve građane Srebrenice. – kazao je Milovanović. 

Dragić Glišić, član Opštinskog SNSD-a je pozvao sve Srbe da podrže zajedničkog kandidata Mladena Grujičića. 

- Izborni rezultat SNSD-a je bio dosta bolji, nego na proteklim izborima. Odluka CIK-a je politička i to je pravno nasilje koje neće pokolebati sav srpski narod koji treba da nastavi sa rukovodstvom na čelu SNSD-a, Vladom RS-a i svim ministarstvima koji su u proteklom periodu davali podršku Opštini Srebrenica. Pobjeda Mladena Grujičića neće biti upitna i ovog puta. CIK je donio odluku na osnovu mišljenja jednog grafologa koji je kao zaštićeni svjedok, mimo svih zakonskih procedura. Pravno nasilje koje hoće da izvrše nad Srebrenicom u izbornom procesu neće pokolebati srpski narod.  Ponovo ćemo izaći na izbore i rezultat će biti mnogo bolji. – istako je Glišić. 

Momčilo Cvijetinović, predsjednik SDS-a Srebrenica podsjetio je javnost da je njegova stranka prihvatila i podržala zajedničkog kandidata Mladena Grujičića. 

- Ovih dana smo potvrdili podršku za Mladena Grujičića, a isto je uradio i predsjednik stranke Mirko Šarović. Ostajemo na tim našim stavovima da naše srpske političke stranke nastave zajednički da nastupaju kako bi spriječili određene planove u vezi sa statusom Srebrenice ili u vezi sa Srpskim narodom na području Opštine Srebrenica. Nismo očekivali ovakvu odluku, posebno Apelacionog vijeća suda BiH, i ne slažemo se sa odlukom CIK-a. Smatramo da su oni to oni uradili napamet i da je njihov orijentir bio politički. Pred CIK-om slijedi novi izazov u cilju da pokažu da nisu pristrasni i da rade po zakonu. Nadam se da će njihova mjerila biti isklučivo pravna, a ne politička. – zaključio je Cvijetinović. 

U Srebrenici danas je počela nastava drugog polugodišta školske godine 2020/2021 u osnovnim školama i Srednjoškolskom centru Srebrenica, a nastava se odvija kao u prvom polugodištu uz poštivanje svih mjera koje su na snazi od zaštite korona virusa.   

Direktor „Prve osnovne škole“ Srebrenica, Dragi Jovanović kazao je za naš radio program da će učenici u Područnom odjeljenju Potočari nastavu pohađati putem online platforme zbog kvara na sistemu kotlova za grijanje i da će redovna nastava krenuti od 1.februara. 

- Izvršene su sve pripreme za početak nastave drugog polugodišta, jedini problem je u Područnom odjeljenju Potočari zbog grijanja. Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a odobrilo je finansijska sredstva u iznosu 19.000 KM za zamjenu kotlova. Nadam se da ćemo uskoro završiti proceduru oko javnih nabavki i da će ovaj problem biti riješen do kraja mjeseca januara kako bi djeca krenula sa redovnom nastavom u školskim klupama. U centralnoj školi i drugim područnim školama nastava se odvija po planu i programu. – kazao je Jovanović. 

Prema riječima direktora Srednjoškolskog centra Srebrenica, Momčila Cvijetinovića sve je spremno za nastavak drugog polugodišta. 

- Kako je i predviđeno godišnjim kalendarom rada sve je spremno za nastavak drugog dijela školske 2020/2021. godine.  Nastava će se održavati uz poštivanje svih mjera koje su na snazi od zaštite korona virusa.  – kazao je Cvijetinović. 

Prema informacijama iz Odjeljenja za privredu i razvoj Opštine Srebrenica ovih dana počet će realizacija projekta „Podrška poljoprivrednoj proizvodnji – dodjela poljoprivredne mehanizacije poljoprivrednim proizvođačima na području Opštine Srebrenica“ koji finansira Saudijski fond.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Opštine Srebrenica, Cvijetin Maksimović kazao je da od četvrtka počinju sa isporukom poljoprivredne mehanizacije korisnicima Saudijskog granta.

- Prethodna komisija je izabrala korisnike koji su zadovoljili uslove na osnovu javnog poziva i ukupan broj korisnika koji će biti obuhvaćeni ovim projektom je 192. U pitanju je različita mehanizacija koja će olakšati rad na poljoprivredi, a biće dodjeljeni trimeri, silokonbaj, mašine za sijanje i vađenje krompira, brdske kosačice, te motokultivatori sa prikolicom. Korisnici  će u narednim danima preuzeti poljoprivrednu mehanizaciju. – rekao je Maksimović.

Narodna biblioteka Srebrenica u saradnji sa Srebrenčaninom Davorinom Sekulićem organizovala je izložbu pod nazivom „Korona dnevnik“. Prethodnih dana održana je izložba u prostorijama biblioteke gdje su posjetioci imali priliku da vide deset fotografija, u crno-bijeloj tehnici. Na tim fotografijama predstavljen je život u Sarajevu tokom prvih mjeseci vanredne situacije koja je uvedena u BiH uslijed širenja COVID-19 virusa.

Bibliotekarka Violeta Radić kazala je za naš radio program da je Narodna biblioteka Srebrenica u proteklom periodu ostvarila saradanju sa Pub caffeom galerijom „Cvrčak i mrav“ koju vodi Davorin Sekulić.

- On je naš sugrađanin koji trenutno radi u Sarajevu i za potrebe naše ustanove ustupio nam po deset fotografija, koji će biti izložene u njegovoj galeriji kao i u prostorijama naše biblioteke. Prva izložba koju smo dobili od Davorina je „Korona dnevnik“, autora Dženana Kriještorca iz Sarajeva, a u pitanju su fotografije koje su nastale u prvih dana i mjeseci vanredne situacije u BiH. Svojim fotoaparatom Dženan Kriještorac je zabilježio detalje tokom policijskog časa prikazujući nam puste ulice Sarajeva kao i ljude koji sa maskama izvršavaju svoje dnevne obaveze. – rekla je Radićeva.

Bibliotekara Violeta kazala je da će nastaviti sa promocijom bosanskohercegovačkih fotografija. Nakon izložbe „Korona dnevnik“ danas će biti otvorena izložba pod nazivom „Na putu prema Evropi“.

- Narednih petnaest dana naši posjetioci će moći pogledati izložbu fotografa Kemala Softića „Na putu prema Evropi“ koji se dugi niz godina bavi dokumentarnom fotografijom i svojom izložbom je pokušao da pokaže situaciju koja je sada trenutno aktuelna, a to je boravak migranata u BiH, uslovi u kojima oni borave, te njihov put k Evropi. – istakla je Radićeva.

 

Opština Srebrenica u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske ove godine će finansirati sedamnaest pripravnika. Pripravnici će u narednom periodu odrađivati pripravnički staž u Opštinskoj upravi, u osnovnoj i srednjoj školi, javnim preduzećima, elektrodistribuciji kao i pošti Republike Srpske.

Načelnik Opštine Srebrenica, Mladen Grujičić izrazio je uvjerenje da će ovi mladi ljudi opravdati svoje zadatke te da će Opština u budućnosti imati mogućnost da ih zadrži.

- Svake godine Opština Srebrenica poklanja izuzetnu pažnju prema mladim ljudima i na taj način razmišljamo o ljudima koji trebaju da steknu svoje prvo radno iskustvo. Ove godine Zavod za zapošljavanje Republike Srpske finansirat će četiri pripravnika, a Opština 13 pripravnika. – kazao je Grujičić.

Poručio je kako računa na ove mlade ljude da ostanu u Srebrenici, istaknuvši da je posao osnova za ostanak na jednom prostoru.

- Moramo učiniti sve da mladi ljudi vide sebe u našoj sredini, jednstavno da ne teže za odlaskom u neke druge zemlje. Mladi se moraju uključiti u kreiranje svoje sredine i budućnosti, jer nigdje nije bolje kao ovdje gdje su naši preci, kuće i imanje. – poručio je Grujičić.

Sredstva za plate pripravnika su obezbijeđena iz opštinskog budžeta i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Sredstva informisanja prošle sedmice obavještena su o drugom nastavku XXI redovne sjednice koja će biti održana 27.oktobra sa početkom u 10h. Međutim, isti dan na adresu medija stigao je mail u kojem stoji da će drugi nastavak iste sjednice biti održan u petak 30.oktobra na poziv predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

O zakazanoj sutrašnjoj sjednici za naš radio program govorio je Dragić Glišić, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

- S obzirom da predsjednik Skupštine nije sazvao sjednicu u zakonskom roku, meni se obratila jedna trećina odbornika. U skladu sa Poslovnikom skupštine odbornici su potpisali incijativu u kojoj su zahtjevali nastavak sjednice. Oni su tražili da se na dnevni red stave tačke koje su nephodne kako bi se plan rada skupštine odvijao u skladu sa programom rada. Na dnevnom redu su Izvještaji javnih preduzeća kao i Upravnih odbora. Na osnovu podnešenog zahtjeva dobio sam dopust od odbornika i u skladu sa njihovim zahtjevima sam sazvao skupštinu koja bi trebala sutra biti održana u Domu kulture sa početkom u 10h. Stručna služba skupštine je obavjestila odbornike i ne vidim razlog zašto sjednicu ne bi održali i ne vidim ništa sporno na tačkama dnevnog reda. – kazao je Glišić.

Predsjednik Skupštine opštine, Nedib Smajić rekao je da je on zakazao drugi nastavak XXI redovne sjednice za petak 30.oktobra.

- Zbog nemogućnosti održavanja sjednice prekinuo sam sjednicu i poslije toga sam poslao jedan dopis Ministarstvu lokalne samouprave i tražio njihovo mišljenje. Ministarstvo lokalne samouprave je odgovrio na upit da se mi držimo striktno naših akata i oni su rekli da nisu nadležni s obzirom da se ne radi o nikakvim odlukama. Nakon dobivenog odgovora zakazao sam nastavak XXI redovne sjednice za petak 30.oktobra. Ne znam šta će biti u petak, pozivam sve odbornike da se odazovu na poziv. Ukoliko bude dovoljan broj odbornika onda ćemo krenuti sa radom kako procedure nalažu. – istakao je Smajić.

O drugom nastavku XXI redovne sjednice javnost ćemo blagovremeno informisati putem našeg radio programa i naše web stranice.

U Domu zdravlja Srebrenica implementira se projekat Integrisani zdravstveni informacioni sistem. Riječ je o projekata koji bi trebalo znatno da unaprijedi zdravstveni sistem. O ovom projektu razgovarali smo sa Pedragom Petrovićem, medicinskim tehničarom Doma zdravlja Srebrenica.

-Integrisani zdravstveni informacioni sistem trebao bi da uveže sve nivoe zdravstvene zaštite i druge institucije kojima je zdravstvo u fokusu i koje su od interesa za zdravstvo. To podrazumijeva da ćemo uskoro imati elktronsku zdravstvenu knjižicu, elektronski karton, elektronsku uputnicu i elektronski nalaz. Pored toga, imat ćemo dvije android aplikacije, jedna za hitnu medicinsku službu na terenu i druga aplikacija će biti namjenjena pacijentima, gdje će pacijenti imati uvid u svoj zdravstveni karton. – kazao je za naš program Petrović.

Pitali smo gospodina Petrovića koliko će elektronske usluge značiti pacijentima?

- Za pacijente mnogo, prvenstveno smanjit će se liste čekanja, neće biti potrebe da se više puta rade isti nalazi i ono što je bitno da nalazi koji se urade biće upisanu u zdravstveni karton. Bilo gdje na nivou Republike Srpske elektornski zapisi će biti evidentirani, tako da će svaki ljekar imati uvid u zdravstveno stanje pacijenta. – istakao je Petrović.

Na naše pitanje kada se može očekivati implementacija projekta u praksi, Petrović kaže da se očekuje do kraja ove godine.

- Za našu ustanovu je veoma bitno da se već radi na implementaciji projekta. Imali smo krug obuke pacijenata, obavili smo obuku za administratora i u tehničkom smislu smo već spremni, preostaje uvezivanje ustanova na nivou regije. Očekujemo za mjesec i po da ćemo imati prve unose u elktronski karton. – potcrtao je Petrović.

 

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, Nedib Smajić kazao je za naš radio program da je nastavkom sjednice planirano mnogo tačaka dnevnog reda, među kojima je izvještaj o radu Načelnika 2019.godinu kao i izvještaj o izvršenju budžeta Opštine Srebrenica za 2019.godinu, te izvještaji o radu upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća. 

- Kada je u pitanju rad i nastavak druge XXI redovne sjednice, ja sam uputio jedan dopis Ministarstvu lokalne samouprave RS i tražio sam od njih mišljenje i pojašnjenje u vezi daljeg nastavka sjednice. Kada dobijem odgovor onda ću sa zadovoljstvom sazvati drugi nastavak XXI redovne sjednice i o tome će javnost blagovremeno biti obavještena. – kazao je Smajić. 

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kazao je za naš radio program da očekuje uskoro nastavak XXI redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica. 

- Moramo nastaviti skupštinu koja je bespravno prekinuta, bez razloga, ali tu su vrlo bitne tačke koje se tiču poštovanja procedure i usvajanja izvještaja javnih ustanova i usvajanje izvršenja budžeta za 2019.godinu. To se mora nastaviti i vjerujem da će biti vrlo brzo, kako bismo mogli da postignemo u ovom kratkom vremenu da održimo i Tematsku skupštinu koja će se odnositi na rebalans, a moramo usvojiti i Nacrt o budžetu u aktuelnom sazivu– istakao je Grujičić. 

 

Svjetski dan srca obilježava se 29.septembra, a svake godine obilježava se s različitom tematikom koja uvijek odgovara na ključna pitanja i teme koje se odnose na srce i zdravlje srca. Fondacija „Zdravlje i srce“ ove godine obilježava 20 godina „Svjestkog dana srca“. U našem radio programu emitovali smo prilog o ovoj temi. Naš gost je bio šef porodične medicine Doma zdravlja Srebrenica, Pedrag Milošević.

- Pacijenti koji kod nas se liječe su srčani bolesnici i oni redovno imaju terapiju kao i kontrolu pritiska, te druge nephodne nalaze. Najjeftiniji hobi je šetnja, i svima preporučujem da četiri do pet kilometara dnevno šetaju, a pored toga da paze na ishranu i izbjegavaju masnu hranu. – kazao je Milošević.

Prema njegovim riječima svaki drugi – treći pacijent starosti iznad 50 godina ima problema sa srčanim pritiskom.

Ove godine neće biti održane aktivnosti povodom obilježavanja „Svjetskog dana srca“, a doktor Milošević poziva pacijente koji imaju potrebu da se kontrolišu da se jave ljekarima u Domu zdravlja Srebrenica.

Mnogo je uzroka kardiovaskularnih bolesti: pušenje, dijabetis, visok krvi pritisak i zagađenje. U vrijeme pandemije COVID - 19 pacijenti su suočeni sa dvostrukom prijetnjom. Čuvajte vaše srce redovnom fizičkom aktivnošću, prestankom pušenja i zdravom ishranom i svakako pratite preporuke za zaštitu od infekcije COVID -19.

 

 

Stranica 1 od 9
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.